Yerel Yönetimler Programından Büyük Başarı

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı, Dikey Geçiş Sınavında(DGS) başarılı olan 24 öğrenci ile birçok üniversiteyi geride bırakarak dereceye girmeyi başardı.

Yerel Yönetimler Programı’ndan mezun olan ve DGS ile geçiş hakkı kazanan 24 öğrenci, Çınarcık Meslek Yüksekokulu`nu birçok üniversite arasından üst sıralara taşıdı. Türkiye’nin en önemli fakültelerine geçiş yapmayı hak kazanan öğrenciler, ilçeye de büyük bir başarı getirdi.

DGS’de derece yaparak büyük bir başarı elde eden Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencisi Kubilay Çakıcı, bu başarının arkasında öğretmenlerini olduğunu dile getirerek, “Çoğu üniversitede gösterilmeyen ilgi ve yakınlık burada hocalarımız tarafından gösterildi. Fazla sayıda DGS sınavını kazanmamızın nedeni hocalarımızın bize göstermiş oldukları güven ve aşıladıkları o azim. Kendilerine burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nu kazanan öğrenci, öğretim görevlilerinin desteği ile hep bir adım önde başlayacak” dedi.

Öğretim görevlilerinin gayretlerine öğrencilerin pozitif yönde cevap verdiğini belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu,"Eğer siz pozitif yönde bir cevap vermiş olmasaydınız, hiçbir zaman bu başarıya ulaşmak mümkün olmazdı. Bir ordunun muzafferiyeti, ordunun külüyle birlikte her birinin çalışması ile olur. Eğer bir harekette başarısızlık varsa o komutanın hatasıdır. Ama bir başarı varsa her bireyin tek tek beraberce yapmış olduğu gayretlerin bileşkesidir. Ben buradaki başarıyı sizlerin üstün gayretleriniz sonucunda oluştuğuna inanıyorum. Muhakkak ki, öğretim üyesi olan arkadaşlarımız ve müdürümüz size bu fırsatı hazırladı. Ancak fırsatlar insanın önünde akan nehir gibidir. Elini uzatan alır, uzatmayan bakar kalır. Onun için sizlere tavsiyem önünüzdeki bu ışıkları iyi takip edin ve hayattan büyük paylar alın” şeklinde konuştu.

Çınarcık Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen programa, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Rafet Bozdağan, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Salih Batal, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Yeşilay, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Program Başkanı İzzet İsmail Dur, Yerel Yönetimler Programı Öğretim Görevlisi Volkan Topçu ve öğrenciler katıldı.