Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Danışmanlığı İle Öğrencilerimize Destek Olduk

Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programımızın yaklaşık on yıldır öğrencilerimize yönelik düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Danışmanlığı ile 2022 yılında öğrencilerimizin yine yanındaydık.

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Volkan Topçu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur, Yerel Yönetimler Programı Başkanı Öğr. Gör. Talha Arvas, Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Abdurrahman Turgut ile yeni ve eski mezunların bir araya gelerek dikey geçiş sürecine yönelik bilgilendirme sunumu ve deneyim paylaşımlarının gerçekleştirildiği tercih danışmanlığı etkinliği oldukça faydalı geçti. Özellikle eski mezunlarımızın da katılarak kendilerinden sonra gelen Yerel Yönetimler Programımızdan yeni mezun olan öğrencilerimize destek olması, Yerel Yönetimler Programımızın önemli bir paylaşım ve dayanışma kültürü geliştirdiğini gösterdi.

Her sene gerçekleştirmeye çalıştığımız ve gelenekselleşen DGS Tercih Danışmanlığı etkinliğimizin, öğrencilerimize mezuniyet sonrası eğitimlerini dört yıla çıkarması ve lisans eğitimine tamamlamaları açısından yol gösterici ve teşvik edici olduğunu ifade eden Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur, her sene bu etkinliğin yapılmasını destekleyeceklerini, öğrencilerimize farklı alanlarda da kendilerini geliştirmelerine yönelik programları geçmişten bugüne organize ettiklerini, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında da bunları yapmayı planladıklarını söyledi ve dikey geçiş sürecinde öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diledi.